Caecum nedir?



Genellikle “ çekum ” olarak da adlandırılan kazein , insanlarda ve bağırsakta bulunan kalın bağırsağın ucuna yakın bir keseye benzer kısımdır. Kalın bağırsağın kesiştiği noktada, ince bağırsak ve sindirim yolunun tam ortasında bulunan ekte yer alır. Çoğu hayvandaki başlıca rolü, insanlarda bu işlevin yararlılığına geldiğinde, bazı soruların var olmasına rağmen, bitkinin bitki bazlı  Seo hizmeti parçalamasına yardımcı olabilecek bakteriler sağlamaktır. Bazı araştırmacılar, insanlar etler de dahil olmak üzere daha çeşitli bir diyet yemek için evrimleştikçe, bağırsakların sebze ve bitki işlemedeki rolünün bu kısmının az ya da çok aşamalı olduğunu düşünüyorlar.
İnsan için gerekli olmasa bile, burada yanlış giden şeyler çok zahmetli olabilir. En ciddi sorunlardan biri “malrotasyon” olarak adlandırılır ve bağırsak, genellikle fetal gelişim sırasında kendi kendine döndüğünde gerçekleşir; bir dizi sindirim sıkıntısına neden olabilir ve genellikle düzeltmek için ameliyat gerektirir. Bağırsakın bu kısmı aynı  Kurumsal Seo  iltihaplı hale gelebilir veya fistüller olarak bilinen ve aynı zamanda çok ciddi sağlık problemlerine dönüşebilen delikler geliştirebilir.
Sindirim Temelleri
Bağırsak sindirim sisteminin önemli bir parçasıdır ve midede yutulan ve parçalanan besinler, vücudu terk edecek olan kan akışı ve atık için her iki enerjiye de dönüşür. Yiyecek mideyi ince bağırsaktan çıkarır, sonra kalın bağırsağa gider. İnce bağırsağın ucuna ileum denir ve kalın bağırsağın başlangıcı, çekumdur; temel olarak yan tarafa oturan ve ileoçekal valv ile ileumdan ayrılan büyük bir poşettir . Valf malzemenin ince bağırsaktan büyük olmasına karşın ters yönde geçmesine izin verir. Başka bir deyişle, sindirilmiş malzemenin ileumdan uzaklaşmasını ve vücudun dışına çıkmasını sağlar.
Ana işlev
Uzmanların çoğu, bağırsağın bu kısmının insanlar için herhangi bir özel role sahip olmadığına inanırlar. Tanımlanabilir bir şekle sahiptir, ancak büyük ya da küçük bağırsaklar arasında bir bağlantı ya da bağlantı olarak az ya da çok işlev görür. Diğer birçok hayvan için, aslında, sindirimde bir rol oynar.
Bir besin kaynağı olarak bitkilere aşırı derecede bağımlı olan hayvanların genellikle daha büyük, daha aktif caecumlara sahip oldukları ve çoğu durumda bitki proteinlerini parçalayan özel bakterilerle dolduruldukları bulunmuştur. Bu durumlarda, eklenti bağırsağın bitki bazlı gıdalardan su ve tuz çıkarmasına yardımcı olur ve birçok bitkisel kaynakta bulunan karmaşık besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar .
malrotasyon
Normalde insan sindiriminin önemli bir parçası olarak görülmese de, bağırsağın bu kısmına sahip olmayan - veya buna sahip olan, ancak bükülmüş, bükülmüş veya çok küçük olan insanlar - çoğu zaman çok sıkıntı çekerler. Embriyolarda sindirim sisteminin oluşumu sırasında nadir bir gelişimsel sorun ortaya çıkabilir ve bu da tıbbi müdahale gerektiren komplikasyonlara neden olur.
En sık olarak, malrotasyon olarak bilinen bir rahatsızlık, çekumun destek yapısının, ince bağırsaktan gıda atıklarının akışını bloke etmesine neden olur. Bir embriyo geliştiğinde, bağırsağın bu kısmı doğru pozisyona dönemez. Mesenter olarak adlandırılan dize benzeri destekler, ince bağırsağın üstünden geçerek ya kısmen ya da tamamen kapalıdır. Bu durum büyük ölçüde  Seo uzmanı  insanın hayatını etkilediği için bir çocuk gibi belirtiler gösterir sonra, genellikle genç yaşta bulunursa kusma safra , kanlı dışkı ve karın ağrısı.
Fistül Gelişim
İleoçekal fistül, herhangi bir yaşta, çekum ve ileum arasında da gelişebilir. Bu anormal geçiş yolları, bağırsak duvarındaki deliklerdir ve karın ağrısı ve ishale neden olabilirler. Çoğu durumda, bir tıp uzmanının dikkatini gerektirir ve kendi başlarına gitmezler. Tedavi genellikle daha sonra enfeksiyonu önlemek için bağırsak ve antibiyotiklerin etkilenen kısmını çıkarmak için ameliyat gerektirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir: