Dopaminin Rolü Nedir?



Dopamin , özellikle duyusal ve motor aktivitenin düzenlenmesi ve kontrolü için önemli olan bir katekolamin nörotransmitterine karşılık gelir. Bu üretilen beyin bir nörotransmiter olarak, rolü sinir hücresi sinyalleri ortaya çıkması veya kesilmesi için gerekli olan sinaptik boşluklar arasında nöronların sürekli iletişim sağlar ve. Dopamin, dakika miktarlarında üretilmesine Seo hizmeti  , üreme ve zevk alma davranışlarının yanı sıra ruh halini de etkiler. Çok fazla şizofreni belirtileri gösterirken , Parkinson hastalığında tipik olarak titreme çok az görülür.
Serebrum içinde, bazal gangliya olarak adlandırılan gri cevher kümeleri vardır; bunlar, harekete, koordinasyona ve substantia nigra'ya dürtülerin iletilmesiyle önemli ölçüde ilişkilidir . Dopamin üretiminden sorumlu olan substantia nigra, bazal gangliya ile iletişim için gerekli olan bir orta beyin grubudur . Bu nörotransmitter, aynı zamanda, hipotalamus ve ventral tegmentum, doğrudan substantia nigra'nın yanında bulunan bir orta beyin yapısı tarafından üretilir.
Bazı davranışlar hayatta kalmak için gereklidir ve açlık, susuzluk ve libido olarak yaşanır. Ödül devresi sistemi olarak anılan beynin zevk arama davranışları mekanizması, tegmentum ve nükleus akümülatörleri, dopamin üreten sinir hücreleri içeren limbik sistem yapılarını içerir. Nucleus accumbens, ödül olarak değerlendirilen bilgiyi tatmin olarak ya da tegmentumdan memnun olarak alır ve dopamin gerekli olan nörotransmiterdir. Bağımlılıkta birincil bir rol oynayan dopaminin etkisi, özellikle kokain, eroin ve amfetamin başta olmak üzere yaygın olarak kullanılan ilaçlardan doğrudan etkilenir .
Şizofreninin etyolojisi aşırı dopamin düzeyleri ile ilişkilidir, ancak diğer nörotransmiterlerin de bir rolü Seo uzmanı  düşünülmektedir. Şizofreni, duyusal çarpıklıklar, irrasyonel düşünme ve geri çekilme davranışlarıyla karakterize ciddi bir zihinsel hastalığı ifade eder. Teori Şizofrenide dopaminin rolünün halüsinasyonlar gibi psikotik semptomlar aşırı duyarlılık veya reseptörlerin aşırı miktarının neden olduğu anormal derecede yüksek dopamin düzeyleri, bağlı olduğunu ileri sürmektedir. Şizofreninin tedavisinde özellikle etkili olduğu kanıtlanmış olan ilaçlar, dopamin reseptörlerini bloke ederek etki eden ve böylece üretilen miktarı azaltan ilaçlardır.
Dinlenirken, koordinasyon kaybında ve karışık bir yürüyüş sırasında sallanarak karakterize edilen Parkinson hastalığı, substantia nigra'da bulunan sinir hücresi reseptörlerinin tahrip edilmesinden kaynaklanan bir dopamin seviyesi eksikliğinden kaynaklanır. Motor belirtileri ortaya çıktığı Kurumsal Seo   , genellikle 60 yaşın üzerinde insanlarda görülen hücrelerin% 80'ine kadar tahrip olmuştur. Oral dopamin ile tedavi etkili görünmekle birlikte, kan-beyin bariyerini kolayca geçemediği için, levodopa olarak adlandırılan dopamine dönüşebilen başka bir ilaç yaygın olarak başarı ile kullanılmaktadır. Parkinson hastalığının ilerlemesi ile levodopa daha az yardımcı olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?