Dorsal Interossei Nedir?



Dorsal interossei el ve ayak kemikleri arasında bulunan kaslardır. Özellikle metakarplar , avuç içlerinin uzun kemikleri arasında ve metatarsallar arasında ayak parmaklarının altındaki ayağın kemikleri arasında yer alırlar . Ellerde ve ayaklarda iki set interossei, palmar / plantar interossei ve dorsal interossei bulunur, ancak sadece dorsal interossei kemikler arasında sıkıştırılır. Bu kaslar, abdüksiyon veya parmak ve ayak parmaklarını el ve ayağın orta Seo hizmeti  uzağa yayma eylemi üretir. Elde, bu orta hat orta parmak, ayaktayken de ikinci parmak.
Bir balığın gövdesine benzer şekilde, dorsal interossei bipennate kaslardır. Bu, iki ayrı noktadan ortaya çıkmaları anlamına gelir - bir kafa, bir parmağın altındaki metakarpalın yanından kaynaklanır, örneğin, diğer kafa, sonraki parmağın altındaki metakarpın bitişik yanından ortaya çıkar. İki kafa, kemiklerin arasındaki boşlukta ortada birleşir ve her birinin lifleri kasın orta çizgisine doğru eğilir. Proksimal flenç üzerine yerleştirme noktasına yaklaştıkça dokundukları tek bir kas oluştururlar; bu, parmağın en yakın kemiği veya onun üstünde ayak parmağıdır.
Dört dorsal interossei bir parça, eller ve ayakların kemikleri arasındaki boşluğu işgal eder. Elde, başparmak ve işaret parmağı arasında, biri orta ve parmaklar arasında, biri orta ile halka parmak arasında, diğeri de yüzük ve pembemsi parmaklar arasında bir kas bulunur. Böylece, orta parmağın Kurumsal Seo   tarafını oluşturan orta parmakla iki, diğer tarafa iki tane bulunur. Kaslar eşzamanlı olarak bastığında, diğer bir deyişle, parmak ve işaret parmağı zıt yönde yayılırken, orta ve parmağınız orta parmağından uzağa yayılır ve orta parmak hareket etmez.
Aynı şekilde, ayağın dorsal interossei, birinci ve büyük ayak parmağı ile ikinci ayak parmağı arasında, ikinci ve üçüncü ayak parmakları arasında, üçüncü ve dördüncü ayak parmakları arasında ve dördüncü ile beşinci ya da pembemsi ayak parmağı arasında bulunur. Burada, ayağın orta çizgisinin içinde sadece bir tanesi bulunurken, üçü diğer tarafa bulunur. Bu kaslar bastığında, ayak parmaklarını ikinci parmaktan uzağa doğru çekerler, ancak bu parmakların kaçırılmasından çok daha küçük bir harekettir. Ayrıca ayak bükülmesine veya ayak parmaklarının aşağı doğru kıvrılmasına katkıda bulunurlar .
Her bireyin , elin ya da ayağın orta çizgisine doğru bütüncül açılarda olduğu belirtilmelidir . Bu nedenle, orta ve parmak parmakları arasındaki kaslar orta parmağa da eklenirken, endeks ve orta Seo uzmanı  arasındaki kaslar orta parmağa yapışacaktır. Benzer şekilde, dördüncü ve beşinci ayak parmakları arasındaki kaslar dördüncü ayak parmağına eklenir ve üçüncü ve dördüncü ayak parmakları arasında üçüncü ayak parmağına eklenirken, birinci ve ikinci ayak parmakları arasındakiler ikinci ayak parmağına eklenir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?