Dorsal Striatum Nedir?



Dorsal striatum , karar verme, motivasyon ve ödüller yapmada önemli rol oynadığı düşünülen beynin bir parçasıdır. İki alt bölgeden, lentiform çekirdekten ve kaudat çekirdeğinden oluşur ve bazal gangliyonun bir parçasıdır . Bazı metinlerde, dorsal striatum çizgili vücut veya korpus striatum Seo hizmeti  adlandırılır ve bazı uzmanlar terimi iç kapsül ve bazal gangliyonun kombinasyonunu tanımlamak için kullanırlar .
İnsan beyni, soluk ve sağ yarıkürelerden oluşur, bunların her biri beyaz madde olarak adlandırılan bir iç tabakaya ve gri madde olarak adlandırılan bir dış kaplamaya sahiptir. Korpus striatumun bir kısmı beynin beyaz maddesi içinde bulunur ve lentiform çekirdeği olarak adlandırılır. Ancak, striatumun çoğu gri madde içinde yer alır ve kaudat çekirdeğini içerir. İç kapsül lentiküler ve kaudat nükleuslarını böler ve beyaz madde içinde bulunur.
Dorsal striatum, substantia nigra ve subtalamik çekirdeği içeren bazal ganglionlar, hem zihinsel hem de fiziksel fonksiyonların ayrılmaz bir parçasıdır. Hasarlı bir striatum Huntington hastalığı olarak adlandırılan nörolojik bir duruma katkıda bulunabilir ve substantia nigra'nın dopamin üreten bazı pigmentli hücrelerin üretilmesindeki başarısızlığı Parkinson hastalığına katkıda bulunabilir. Bilim adamları, bazal ganglionların obsesif kompulsif bozukluk ve Tourette sendromu gibi belirli davranış bozuklukları ile ilişkili olduğuna inanırlar. Ayrıca, corpus striatum ve bazal ganglionların insanların günlük olarak aldıkları kararlara katkıda bulunduğuna inanılıyor.
Örneğin, kumarbazların neden dorsal Kurumsal Seo   karar vermeye katkıda bulunduğunu ortaya çıkardığı belirli sayıları seçtikleri konusunda bir deney yapan araştırmacılar. Bazı kumarbazlar daha önce kendileri için şanslı oldukları kanıtlanmış sayıları seçer, bu araştırmacılar takviye öğrenme stratejisini çağırır. Son zamanlarda hangi sayı ya da renklerin kazandığını analiz eden diğer kumarbazlar, bir strateji araştırmacının kumarbazın yanlış olduğunu söyleyen bir strateji araştırmacısı olduğunu düşündüler. Çalışma, güçlendirilmiş öğrenme stratejisine göre bahisler koyan kişilerde dorsal striatumun daha aktif olduğunu göstermiştir.
Ruh ve motivasyonda önemli rol oynayan Dopamin, substantia nigra tarafından üretilir. Kimyasal, duygusal zevke ve bir kişinin kendi dürtülerini kontrol etme yeteneğine katkıda bulunur. Seo uzmanı  yetersiz aktif dorsal striatumun aşırı yeme gibi davranışlara katkıda bulunabileceğini ve bazı uyuşturucu kullanıcılarının neden bağımlı olmadıklarını açıklayabileceğini öne sürüyorlar.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?