Dorsal sütun nedir?



Dorsal sütun, omurilikte , vücudun duyusal girdisini serebral kortekse taşımaktan sorumlu bir parçasıdır . Omuriliğin bu kısmı, dokuyu ayırt etmek için kullanılan titreşimin yanı sıra ince dokunuşların algılanmasında anahtardır. Dorsal kolonu , vücudun uzamı yönlendirmek ve kas Seo hizmeti  koordine etmek için vücut propriosepsiyon sistemine de katkıda bulunur ve vücut pozisyonu hakkında bilgi verir.
Birçok insan omuriliği tek bir varlık olarak düşünür. Aslında bir dizi gri ve beyaz maddedir, bir dizi bağlanma siniriyle çevrelenmiştir, bunlar onu hasara karşı korumak için tasarlanmış birkaç sert malzeme tabakası ile çevrelenmiştir. Omurilik, beynin çeşitli bölgeleri ile iletişim kurmak için çok fazla bir dizi bağlantı gerektiren beyinlere sinyaller taşır .
“Dorsal kolonu” adı, tıbbi terminolojiye aşina olan kişiler için bazı ipuçları vermektedir. “Dorsal”, vücudun arkasındaki bir şeye işaret etmek için anatomik pozisyonda kullanılan bir terimdir, yani bu sütun omuriliğin arkasındadır. “Sütun”, yapının omurilikte bulunan birkaç sütundan biri olduğunu gösterir.
Vücuttan omuriliğe bilgi almak için bir dizi bağlantı meydana gelir. Çok sayıda bağlantılı nöron, duyusal bilgiyi dorsal sütuna iletir ve beynin farklı bölgelerinde sonlanan birkaç bölüm içerir. Sağlıklı bir dorsal kolonu olan bir kişide, sinyaller bir saniyeden kısa bir sürede beyne yönlendirilir ve beyin bu bilgiyi, elin kadife dokunduğuna karar vermekten Kurumsal Seo   kasları telafi etmeye kadar çeşitli kararlar vermek için kullanır. engebeli arazi için.
Dorsal sütunun hasar görmesi, hasar bölgesinin altında duyu kaybına neden olur. Hasar , merkezi sinir sistemine saldıran bazı hastalıklarda ortaya çıkan lezyonların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir ve aynı zamanda bir araba kazasında meydana gelen omurganın zarar görmesi veya sırtın dorsal kolonunda uygulanan basınç gibi travmalardan da kaynaklanabilir. anatomik düzensizlikler tarafından. Bir nörolog , hasar bölgesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için, dorsal kolonun hangi seviyesinin bir yaralanma ve spinal görüntülemeye yol açtığını bulmak için duyusal uyarım kullanarak, hasarın yerini bulmak için bir Seo uzmanı  test kullanabilir. Bu muayene, omuriliğe ve omurgayı yukarı ve aşağı doğru bilgi taşıyan lif demetlerine diğer zarar şekillerini de ortaya çıkarabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?