Dorsolateral Prefrontal Cortex Nedir?



Dorsolateral prefrontal korteks , beynin hemisferlerinin her birinde frontal loblarda bulunan beynin bir parçasıdır . Dopamin sistemleri bu bölgede özel bir öneme sahiptir. Talamus , hipokampus ve korteksin parietal, temporal ve oksipital lobları gibi beynin diğer birçok bölgesine yoğun bir şekilde Seo hizmeti  . Bu yapısal özellikler, çalışma belleği ve düşünce ve eylem içeren yürütme süreçleri gibi bu bölgenin işleviyle ilgilidir .
Dorsolateral prefrontal korteks ve paryetal lob arasındaki bağlantılar, bazı araştırmacıların "sistem" olarak adlandırdıkları şeyde yer alır. Bu sistem çevresel uyaranlara nasıl tepki verileceğini ve hangi yanıtın en uygun olacağını değerlendirir. Dorsolateral prefrontal korteks, en azından kısmen, bu kurallar yakın zamanda öğrenilmiş olsa bile, insanların davranışsal tepkilere karmaşık kurallar uygulamasına izin verir. Bu kortikal alan, bu yürütme ve bellekle ilgili işlevlerden yalnızca sorumlu değildir, ancak fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) çalışmaları, bunların büyük bir rol oynadığını göstermektedir.
Dorsolateral prefrontal korteks hasar gördüğünde, aynı zamanda bu alanın işlevine dair bilgi veren çeşitli semptomlar ortaya çıkabilir. Yaygın hasar, dysexecutive sendromu olarak bilinen bir bozukluğa neden olabilir . Bu durum hafızayla ilgili sorunlar, yürütme kararları, ruh hali ve hangi davranışların toplumsal olarak uygun olduğu hakkında genel bilgilerle işaretlenmiştir.
Kişisel değeri olan geri çağırma bilgileri bu kortikal bölgenin başka bir işlevi olabilir. Dorsolateral prefrontal korteks ameliyat Kurumsal Seo   anestezi edilirse, bireylerin kendilerine ait fotoğrafları tanımada problemleri vardır. Bazı fMRI çalışmaları, duygusal uyaranlara dikkat edilmesine karşılık, depresif bireylerde bu bölge için aktivitede değişiklikler göstermiştir.
Araştırma, bu kortikal bölgenin dahil olduğu diğer bazı görevleri göstermektedir. Dorsolateral prefrontal korteks, çalışma belleğini uzun süreli depolamaya kodlamada yardımcı olabilir. Diğer fMRI çalışmaları, bu bölgenin bir şekilde, iki kelimenin benzer anlamları olup olmadığı gibi ayrı olaylar arasındaki ilişkileri ezberlemeye katkıda bulunduğunu göstermektedir.
Ahlaki seçimlerin bir faktör olduğu kararlar vermek de bu beyin bölgesini içerir. Bu kavramın bir uzantısı olarak, hedeflerin dengelenmesi ve anahtarlanması da bu alanı kapsayan sinirsel yollarda gerçekleşir. Bu, frontal lobların bu kısmında yetersiz faaliyet gösteren problemli kumarbazları içeren fMRI Seo uzmanı  ile gösterilmektedir ve daha fazla kumar oynamayı cesaretlendirecek girdiye rağmen etkinlik hedeflerini değiştirememektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?