Dorsum Sellae Nedir?



Terimi Sırt taraf sella Latince olduğunu ve anlamına gelen “eyer arkasına.” Eyer kranial bölümünü ifade eder sfenoid kemiğin denilen sellanın çevirir, “Türk eyer.” Arka sınır sellanın bir kare şeklinde oluşan bir kemik tabakası Seo hizmeti olan dorsum selladır. Sella turcicada bulunan hipofiz bezi için anatomik belirteç olarak kullanılır .
Sfenoid, kafatası tabanında yer alan ve temporal kemiği önleyen eşleştirilmemiş kama şeklinde bir kemiktir . Görünüşte bir kelebeğe benzer ve göz yuvasını oluşturmaya yardımcı olur . Sfenoid kemik altı bölümden oluşur: sfenoid kemiğin gövdesi olarak adlandırılan medial kısım; iki büyük kanat; iki daha küçük kanat; ve bir bölüm olarak sayılan iki pterygoid süreci.
Sella turcica,Seo uzmanı sfenoid kemiğin gövdesinde bulunur, ki bu küp, esasen küp şeklindedir ve bir septum ile ayrılmış iki büyük oyuğa veya duvar benzeri bir yapıya sahip içi boş bir iç kısma sahiptir. Sella turcica'nın ortası, aynı zamanda eyer koltuğu olarak da adlandırılan hipofizer fossa olarak adlandırılan bir depresyon veya fossadır. Hipofiz bezi hipofizeal fossada oturur. Sella turcica'nın arkası dorsum sellae denen kemikli bir sırttır ve tarihi Türk ve Arap eyerlerinin sırt destekli sırt desteğini andırır. Sırtın eğimli arka tarafında yer alan sellae, pons olarak bilinen beyin sapı yapısının üst kısmını destekleyen klivus denen sığ bir çöküntüdür .
Sella turcica'nın ön kenarı, serebellar Kurumsal Seo  tentoryum olarak da bilinen ve meningeal tabakanın bir uzantısı olan tentoryum serebelli adı verilen dokunun bir membranı için bağlantı sağlayan anterior kinoid prosesleri olarak adlandırılan iki küçük kemikli zirveden oluşur. doku dura mater denir. Dorsum sella, sella turcica'nın arka sınırını sağlar ve farklı insanlarda hem boyut hem de şekil açısından oldukça değişken olan iki tüberkül veya posterior kinoid süreçleri olarak adlandırılan şişliklerle biter. Posterior kinoid süreçleri ayrıca tentoryum serebelli için ek sağlar. Bazı bireylerde orta kinoid prosesi olarak adlandırılan ve sella turcica'nın arkasında ve kenarında bulunan kemikli bir çıkıntı olan üçüncü bir projeksiyon vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?