'Douglass C. North' TANIMI



Douglass C. North (1920-2015), iktisat teorisine ve kantitatif metotlara ekonomik tarihin uygulanması için Robert William Fogel ile birlikte 1993 yılında Nobel Ekonomi İktisadı Ödülü'nü kazandı. Seo hizmeti  , kurumların ekonomik gelişmeyi nasıl etkilediğine odaklandı.
Sıradaki
EKONOMIK NOBEL ANITI ÖDÜLÜ ...
LAWRENCE KLEIN
ALFRED NOBEL
ROBERT E. LUCAS JR.
'Douglass C. North' AŞAĞIDAKİ BREAKING
Massachusetts’te 1920 yılında doğan Douglass North, lisans ve doktora derecelerini aldı. Berkeley'deki California Üniversitesi'nden. North'in pozisyonları arasında Stanford Üniversitesi'nin serbest piyasa düşünce Kurumsal Seo   Hoover Institution ile kıdemli bir arkadaş olarak çalıştı. Ekonomist olmaya başlamadan önce Merchant Marines'te bir gezgin olarak görev yaptı. Kuzey, Washington'daki Washington Üniversitesi'nde ve Seattle'daki Washington Üniversitesi'nde ekonomi ve tarih öğretti.
Nobel Ödülü'nün resmi web sitesindeki otobiyografik taslağında, ekonomi uzmanı, Berkeley'in zeitgeistini, "hayatımla ilgili yapmak istediğim şeyin toplumları iyileştirmek olduğu şeklindeki açık niyetini", dolaylı olarak kredilendirdi. Ekonomilerin yaptıkları gibi çalıştığını veya işe yaramayacağını öğrenmek için. ” Bu, bir ulusun ekonomik performansında kurumların rolünün derinlemesine araştırılmasına giden yolda ilerledi. İlk büyük eseri 1790'dan 1860'a kadar ABD'nin Ekonomik Büyümesi neo-klasik iktisat teorisine dayanıyordu.ama bu düşünce okulunda altta yatan varsayımlarda eksikliklerin olduğu yönündeki endişe duygusu, daha yoğun araştırmalar gerektirdi. North, "Uzun vadeli zayıf ekonomik performansın neo-klasik bir çerçevede açıklanmasının mümkün olmadığı" sonucuna vardı. 1981'de yayımlanan Ekonomik Tarihin Yapısı ve Değişimi adlı büyük bir takip çalışmasında, ekonomik tarihçi, kurumların verimli olduğu neo-klasik Seo uzmanı  düşürdü. Kuzey, önümüzdeki 30 yıl içinde, bu politik tarihin içkin verimsizlikleri hakkındaki görüşünü temel alarak ekonomi tarihini okuyarak geçirdi. Bu katkı için 1993 yılında Nobel Ekonomi Ödülü'nü paylaştı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?