Infundibulum nedir?



“Infundibulum” terimi, yapının bir açıklık oluşturup oluşturmadığı veya doğası katı olan bir huni benzeri şekle sahip herhangi bir anatomik yapıyı açıklamak için kullanılır. Bir dizi yapı, kulakların içindeki yapılardan böbreklerin parçalarına uzanan ve katı kemiklerden vücuda ait havayı veya sıvıları hareket ettirmek için kullanılan huni benzeri tüplere kadar her şeyi  Seo hizmeti infundibula olarak adlandırılabilir. Başvurulan belirli vücut parçası genellikle, kelimenin anlaşıldığı bağlamdan açıkça anlaşılır, ancak bu anatomik yapıların birçoğu için açıklık için kullanılabilecek alternatif adlar vardır.
Kadınlarda yumurtalıklara açılan fallop tüpünün alanı infundibulum olarak bilinir. Vücudun içinde çalışmak, tüm cinsiyetlerin insanları, böbreklerinde de kalsit olarak bilinen infundibulaya sahiptir. Bu yapılar, sıvıları böbrekler boyunca hareket ettiren, böylece atık ürünleri uzaklaştırmak, gerekli tuzları tutmak ve kandaki dengeleri dengede tutmak için işlenebildiği filtrasyon ve drenaj sisteminin bir parçasıdır.
Kalbin ayrıca, sağ ventrikülden uzaklaşmayı Kurumsal Seo  conus arteriosus olarak bilinen bir infundibulum vardır. Benzer şekilde, akciğerlerde alveolar keseler şeklinde infundibula vardır. Kulak ayrıca kulakta işitme ve sesin işlenmesinde rol oynayan infundibulum olarak bilinen bir yapıya sahiptir.
Yine vesileyle infundibulum olarak bilinen başka bir yapıdır hipofiz sapı iner, hipofiz bezi içinde beyin . Bu yapı , hipofiz bezini beynin hipotalamusuna bağlar ve hipofiz bezinde üretilen hormonların salınmasında rol oynar. Beynin yanında bazen infundibulum olarak bilinen başka bir yapı vardır; Göz yuvasının bir parçasını oluşturan etmoid kemik veya etmoid infundibulum. Bu kemik, beyin ve burun boşluğu arasında yer alır ve bu iki alan arasında bir bariyer görevi görür.
“Infundibulum” terimi ayrıca tıbbi olmayan bir ortamda kullanımda da görülebilir. Bazen geometride kullanılır, örneğin şekilleri huni benzeri bir görünümle tanımlamak için ve diğer durumlarda Seo uzmanı bir şeyi huni gibi tanımlamak istediğinde. Bu sözcüğün sıfat biçimi, yakın gelecekte, huni benzeri bir görünüme sahip bir şeyi tanımlamak için acil bir gereksinime sahip olduklarından şüphelenen herhangi bir wiseGEEK okuyucusu için “infundibular” dır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensei nedir:

Caecum nedir?