'Kısa Vadeli Borç' nedir?




Kısa vadeli borç, bir şirketin bilançosunun cari borçlar bölümünde gösterilen bir hesaptır . Bu hesap, bir yıl içinde ödenmesi gereken bir şirketin maruz kaldığı borçlardan oluşmaktadır. Bu yükümlülük hesabındaki borç genellikle bir şirket ya da ticari kağıttan diğer türler tarafından Seo hizmeti  kısa vadeli banka kredilerinden oluşmaktadır .
Kısa vadeli veya kısa vadeli borçlar olarak da bilinen kısa vadeli borçlar, ya 12 aylık bir süre içinde veya cari mali yıl içinde ödenmesi gereken herhangi bir finansal yükümlülüğü ifade eder. Bir şirketin performansını belirlerken kısa vadeli borç hesabının değeri çok önemlidir. Hesap, şirketin nakit ve nakit benzeri değerlerinden daha büyükse, şirketin kötü mali sağlıkta olabileceğini ve kısa vadeli borçlarını ödemek için yeterli paraya sahip olmadığını gösterir.
Bir yıl içinde ödenmesi gereken kısa vadeli borçlara ek olarak , bu hesapta yer alan uzun vadeli borçların bir kısmı da olabilir . Bu bölüm yıl boyunca herhangi bir uzun vadeli borç üzerinde yapılması gereken ödemeleri içermektedir.
İlk ve genellikle en yaygın, kısa vadeli borç türü, bir şirketin kısa vadeli banka kredisidir. Bu tür krediler, şirketin işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması için hızlı finansmana ihtiyaç duyduğunda bir işletmenin bilançosuna dayanır. Aynı zamanda "banka fişi" olarak da bilinir, çünkü kısa vadeli krediler genellikle daha uzun finansman seçenekleri arasındaki boşluğu doldurmak için kullanılır.
Diğer bir yaygın kısa vadeli borç türü, bir şirketin borçlarıdır. Bu yükümlülükler hesabı, dış satıcılar ve paydaşlar nedeniyle ödenmemiş tüm ödemelerin takibinde kullanılır. Bir şirket kısa vadeli kredi için 10.000 $ 'lık bir makine satın alırsa, 30 gün içinde ödenecekse, 10.000 $ Kurumsal Seo   hesaplar arasında kategorize edilir.
Ticari kâğıt, genellikle alacak hesapları, stoklar ve bordro gibi kısa vadeli yükümlülüklerin karşılanması için bir şirket tarafından ihraç edilen teminatsız, kısa vadeli bir borçlanma aracıdır. Ticari kâğıt üzerindeki vadeler, 270 günden daha uzundur. Ticari kâğıt genellikle yüz değerindeki indirimle verilir ve piyasa faiz oranlarını yansıtır ve bu yükümlülüklerin SEC'ye kayıtlı olması gerekmediği için faydalıdır .
Bazen, çalışanların işverenleri tarafından ödenme şekline bağlı olarak, maaş ve ücretler kısa vadeli borç olarak düşünülebilir. Örneğin, bir çalışanın önceki dönemde yapılan çalışmanın ayın 15'inde ödenmesi halinde, 15'ine kadar ödenecek olana kadar, borçlu maaşları için kısa vadeli bir borç hesabı yaratacaktır.
Kira ödemeleri bazen kısa vadeli borç olarak da rezerve edilebilir. Kiralama işlemlerinin çoğu uzun vadeli borç olarak kabul edilir, ancak bazen bir yıl içinde ödenmesi beklenen kiralamalar söz konusudur. Örneğin, bir şirket bir ofis alanında altı aylık bir kira sözleşmesi imzalarsa, kısa vadeli borç olarak kabul edilir.
Son olarak, vergiler bazen kısa vadeli Seo uzmanı  olarak kategorize edilir. Bir şirketin ödenmesi gereken üç aylık vergi borcu varsa, kısa vadeli borç olarak kabul edilebilir ve kısa vadeli borç olarak sınıflandırılabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?