Kısaltılmış Serviks nedir?



Servikal yetmezlik olarak da bilinen kısaltılmış bir serviks , uterus ve vajina arasındaki kanalın , 24 haftalık gebeliğin 1 inç'inden (2.5 cm) daha az olduğu bir durumdur. Serviks genellikle kalınlığını korur ve dilatasyon ve doğum için hazırlamak için üçüncü üç aylık dönem boyunca uzanır. Bu Seo hizmeti  gestasyonel komplikasyonlara, preterm doğum ve muhtemelen düşüklüğe yol açabilir. Kısaltılmış bir serviks için tedaviler, yetersizliğin şiddetine bağlıdır.
Hamilelik sırasında, serviks tipik olarak 24 haftalık hamilelikte 1.2 ila 1.4 inç (3 ila 3.5 cm) ölçmekte ve kadınlar gebelik bitimine yaklaştıkça daha incedir. Kısaltılmış bir serviks bebeğin ve amniyotik sıvının yükü altında stresli hale gelebilir ve zamanından önce dilate olabilir. Bu, ikinci trimesterde düşük doğumun yaygın bir nedenidir ve üçüncü trimesterde preterm eyleme yol açabilir.
Doktorlar servikal yetmezliğe neyin neden olduğuna emin değiller ama bazı araştırmalar servikal enfeksiyona ya da olası bir suçlu olarak yanlış beslenmeye işaret ediyor . Serviks, bir döngü elektriksel kesişme prosedürü (LEEP) veya önceki gebeliklerin sonlandırılmasından kaynaklanan hasar gibi prosedürlerle kısaltılabilir. Daha önceki düşük veya erken doğum yapmış kadınlar, bu duruma sahip olup olmadıklarını belirlemek için teste tabi tutulmalıdır.
Uzun yıllar boyunca, bir kadının kısaltılmış serviksten muzdarip olup olmadığını belirlemek zordu, ancak bu durum bir transuterin ultrason ile tespit edilebilir . Servikal yetmezlik tanısı konan kadınlarda yüksek riskli gebelikte uzman olan kadın doğum uzmanlarına danışılmalıdır. Kısaltılmış bir serviks olası erken doğumun bir göstergesi olarak ele alınmalıdır, erken doğum garantisi değildir.
Doktorlar, gebeliğin belirli bir Kurumsal Seo   servikal kısalık şiddetine bağlı olarak en iyi etkiyi belirlerler. Bir kadın tipik olarak biraz daha kısa bir serviks ile başvurursa, bir doktor yükü azaltma ile normal aktivitelerine devam etmesini tavsiye edebilir. Orta derecedeki kısıklık genellikle yatak istirahati ve daha fazla gözlem ile tedavi edilir . En şiddetli vakalarda, kısaltılmış serviks, servikse destek eklemek için serklaj adı verilen bir prosedürle tedavi edilebilir.
Bir Serviks uzunluğu doğum uzmanı dikişler serviks erken doğum önlenmesi için kapalı olan bir ayakta tedavi yöntemidir. Prosedür genellikle 12 haftalık hamilelikten sonra yapılır ve dikişler 37. gebelik haftasına kadar veya kadının suları kesilinceye ve doğum eylemi başlayana kadar devam eder. Serklaj prosedürü risklidir ve tipik olarak sadece kısaltılmış serviksin aşırı Seo uzmanı  yapılır. Bu tedavinin servikal membranlarda enfeksiyona, kasılmalara veya rüptüre neden olma ihtimali vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Sensei nedir:

Caecum nedir?