Sensei nedir:



Sensei , Japonca'da saygıyla davranmak için onurlu bir ünvan olarak kullanılan bir terimdir ve bir öğretmene veya herhangi bir alandaki profesyonellere hayranlık duymaktadır . Sensei kelimenin anlamını "önce doğdu biri" çünkü "Kanji" tekabül "sin" "önce aracı " ve " Sei" "Seo hizmeti  " ifade eder.


İfade sensei, sadece dövüş sanatlarında değil, herhangi bir bağlam veya alanda kullanılabilir. Bu şekilde, daha önce doğmuş olan kişiyi tanımlamak için çağrılır ve bu nedenle kendi mesleki alanında sahip olduğu bilgi ve deneyime sahip olduğu için, kendi öğrencileri tarafından sahip oldukları bilgi ve saygıları için verilen bir terimdir.

Örneğin, Japon kültüründe, avukatınız, doktorunuz veya bölgeniz hakkında bilgi sahibi olan başka bir profesyonel, diğerlerinden daha fazla şey bildiğinizi ve bu nedenle de sensi olarak adlandırılabileceğini izler. Bu terim, kişinin soyadı veya soyadından sonra bir isim veya son ek olarak kullanılabilir: Alexander Sensei.

Japonya dışında, terim, ders vermekten sorumlu olan, tüm öğrencileri tarafından tanınan ve saygı duyulan öğretmen ya da öğretmeni tanımlamak için dövüş sanatlarında kullanılmaktadır. Genel olarak, dövüş sanatlarının çoğunda, öğrenciler derslere başlamadan ya da yarışmaya başlamadan önce duyuma gelmelidirler.

Sensei ve senpai
Yukarıda belirtildiği gibi, sensei kendi alanı veya dövüş sanatları alanında öğretmen veya profesyoneldir.

Buna karşılık, senpai, bir kurumda daha fazla yaş, deneyim, bilgi sahibi olan kişiyi tanımlamak ve böylece bir lider olarak Kurumsal Seo   için tüm alanlarda kullanılan bir terimdir.

Bununla birlikte, her ikisi de, iradeleri ve arkadaşlıklarını sağlama ve diğer bireylere görevlerinde veya etkinliklerinde iyi bir performans elde etmelerini sağlamak için irade ve yeteneğe sahip olmaları konusunda ortak bir noktaya sahiptir.

Daha fazla bilgi için senpai makalesini okuyun .

Sensei ya da sansei
Sansei terimi, belirli bir ülkede üçüncü Seo uzmanı  Japon göçmenlere mensup bir kişiyi nitelendirmeye hizmet eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Infundibulum nedir?

Caecum nedir?